Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...tirsdag 31. juli 2012

For et måltid!.... :-)

....igår nøt vi et herregårdsmåltid, igjen!... :-)


...mmmm, igår hadde vi et fantastisk skalldyrs-måltid...
Vi koste oss skikkelig, både små og store - litt vedmodig er det jo å vite at det blir det siste her på Møkster når det gjelder sjøkreps...


...men da var det ekstra hyggelig å nyte det med gode venner, som setter like stor pris på havets delikatesser som vi gjør... :-)
(...ikke alle var like heldige på bildet her, Lasse ser skikkelig sur ut - han var ikke det...er det noen som elsker denne maten, ja så er det ham!...)


...og sånn går det når hu Linemor har spist for mye... :-)
(...hun påsto nå selv at det var fordi hun pratet med barna etter at de la seg, jeg vet nå ikke helt jeg da men...)


...luft under vingene...
Det er godt for bygutter å komme til Møkster, og sjøliv...


...Henrik litt mere avbalansert...her er de på vei til Bakkasund sammen med Sofie, Lasse, Atle og Stig - de var på reke-jakt til gårsdagens skalldyrsaften...


...Sofie og Lasse på vei til Bekkjarvik...
Da de ikke hadde reker i Bakkasund (...vi har kjøpt der tidligere i sommer...), satte Stig igjen guttaboys hos oss damene - de var nemlig klare for både skateing og bading!...Sofie og Atle ble med videre sammen med Stig og Lasse til Bekkjarvik, så de kan vel si at de nærmest har vært Austevoll rundt med båt nå!...turen var ikke forgjeves, de hadde reker i Bekkjarvik - yes!... :-)


...dagens kaptein deler av dagen var - Atle!... :-)


...Sofie klar til å huke tak i blåsa til den ene tegnen vår, tøff jente!...


...hal i og dra!...


...blir det no' tro?...


...det ble noen, men ingen fare - vi hadde flere i samle-teinen vår...dessuten så hadde vi fått en hel del krabbeklør av Karsten og Johannes hinne dagen... : -)


...endelig bading!...og vannkrig!!!... :-)
Line og jeg prøvde tidligere på dagen å gå ned til stranden med Fredrik og Henrik, men da vi kom nedi veien her - så begynte det å regne...men den som venter på no'godt (?), venter ikke forgjeves - så kan vel det kalde vannet diskuteres om er no' godt da... :-)

...Lasse i sitt ess!...


...badegjengen... :-)


...deilig vann...


...snuppetupp...
Martine koste seg i vannskorpen hun også... :-)


...Henrik og Fredrik måtte skate litt før vi gikk opp fra stranden, de lader opp til vi skal til Fysak til onsdag - vi tar kl 0710 båten til Bergen hele gjengen da...


....rett før...


...ingen tvil, vi har en fantastisk solnedgang her - dette er helt klart noe vi kommer til å savne!...
Kl er 2225, tror ikke det er like lenge lyst i Oslo...

- I dag har vi en litt alternativ dag, der vi gjør ting litt på hver vår kant...Kristoffer er på besøk hos læreren sin, Odd Harald, i dag - han (og Magnus, men han er i Bergen nå) ble invitert hjem til ham siste skoledag - de skulle bare finne en dag...dagen ble i dag, Kristoffer begynner jo på jobb igjen til lørdag - og skal jobbe frem til vi reiser hjem...Sofie følger med på div ridning i OL i London på tv / pc, de 3 andre guttaboys veksler med å leke i trehytten, med nerf eller skatboard...Line og jeg, og kanskje Sofie har tenkt oss en tur i utmarken - skal bare sette en skolebolledeig først ( og Line trenger en pust i bakken, hun og ungene har vært i butikken mens jeg har sittet og blogget...) Atle og Stig har en guttetur på sjøen...vi tenkte vi skulle ha fiskesuppe til middag, så vi regner med de kommer hjem med fisk!...

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei Hei familien Haug.

Ja dere har det travelt med masse besøk. Dette herre måltidet med alt hva havet kan gi det ser så flott ut og det smakte sikkert fantastisk.

Ja eg må si eg har sansen for ho som ligger i gangen på sakosekkene( steike ho digger eg) Fantastiske flotte bilder ser bare så flott ut å alle koser seg. Håper dere får fine sol dager på Møgster før dere dra tilb. Tror eg må få leid meg et krypinn der ute. Forsatt fin uke til begge familiene og til alle andre som følger bloggen.

Mvh yvonne