Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...mandag 16. juli 2012

Flinke arbeidskarer....

...nå har sikkert snart halvparten av den mannlige befolkningen av fastboende/hytteeiere på øyen her vært mere eller mindere med på byggingen og snekringen av den nye brannstasjonen rett nedenfor oss...i dag var det Stig, og etterhvert Kent Ove sin tur til å bistå basen Bjørn... :-)


...humøret på topp, og arbeidsinnsatsen er det ingenting å si på!...


...Bjørn og Stig ble ferdig med den ene langsiden i dag......godt Bjørn fikk hjelp av øyens sterkeste i dag... :-)


...etterhvert kom Kent Ove også, han og Stig gikk løs på fronten - mens Bjørn begynte på den andre langsiden...


...her avsluttes dagens økt, man begynner å øyne slutten på ting...


...Kristoffers lunsj, ikke mindre enn 5 brødskiver - og nesten en liter melk!...
Kristoffer kom hjemom i 13-tiden, han var sulten - og lurte på om jeg kunne ordne noe mat til ham...kunne ikke si nei når han spurte så pent, og så var han jo så sliten... :-) ...vel, som dere ser så er han eldste poden vår ikke akkurat billig i drift - men som den arbeidskaren han er, trenger han jo litt mat i påsan da!... :-)


...Jonnegutten har restaurert, og pusset opp en gammel vindmølle - fin ble den!......Lasse på skaterampen, han har vært der nesten i hele dag - han lærer av de eldre gutta... :-)


...det er farlig å trene!... :-)


...Merethe trimmet i utmarken i ettermiddag, og sånn gikk det - det endte på legevakten for sying av helen!...god bedring Merethe, håper du er klar for maraton om noen uker!...


...Kristoffer ønsket seg cowboy-mat til middag, så det ble karbonader, stekte pølser, tomatbønner og speilegg...mmmmm!...


...for en stil!...
T-shirt, shorts og GUMMISTØVLER!!!...det er Lasse i et nøtteskall, alltid greit med lettvint skotøy - så det blir ofte crocs eller støvler... :-)


...fotbad...deilig, nå skal Stig ordne et til meg også... :-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Hei.
Ja det må eg si at karane der ute er flittige med brannstasjonen. De får gjort ting der ute, dugnads ånden er på topp. Arbeidskarer trenger mat rikelig ser det ut for. Uff det ser ikke godt ut det som har hendt med Merethe, er det fruen til Frode? He He stig ser nå fornøyd ut der han sitter med fotbad, ja det er godt for trøtte bein... Neste gang er det din tur:) Ha en fin uke. klem hils gutter boys.

Livet på Møkster sa...

Hei,hei...
Har vært i gymsalen og sett flere av dine bidrag til basaren, du er utrolig flink - og snill da, som donerer bort så mange fine ting til basaren her ute... :-)Merethe er ikke fruen til Frode, hun hører sammen med en av Helge-nene her ute... :-)Løpeturen hennes endte med 10 sting i helen, og beskjed om å ta det med ro i 14 dager...
Vel, hører rykter om at du skal hjelpe til på kjøkkenet til lørdag - så da sees vi!... :-)

Anonym sa...

Hei Hei. Ja eg har forstått det slik at jeg skal hjelpe til, det blir bare kosligt det. Gevinstene går til et gått formål, håper de falt i smak. Kommer ut i morgen er det noe jeg skal ta med til dere.
Ha en fin dag klem.

Livet på Møkster sa...

Hei igjen...
Gevinstene falt i god smak ja, du har vært kjempe flink!... :-)Takk for tilbudet, men jeg kommer ikke på noe vi trenger...god tur utover,sees kanskje imorgen da... :-)