Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...onsdag 11. juli 2012

ENDELIG!!!...dro Stig stooorfisken!!!

...Stig lagde rene oppstandelsen her på Møkster i kveld, sjekk den fisken han dro i land!...


...stolt fisker!...


...de vitale målene på denne store, fine langen var....
...118cm lang, og nesten 10 kg!... :-)


...ungene "stimet" til for å se...


...litt av et gap...


...ryktene spredte seg fort, flere kom til for å se monster fisken - det var mange som hadde lyst til å skryte på seg fisken på egen regning... :-)


...ungene var veldig interesserte i sløyingen, flere av dem tilbø seg å gjøre det for Stig... :-) ...de voksene som var tilstedet, var mere interesserte i om en østlending klarte jobben... :-)


...Stig fikk ut innvollene, til stormende jubel fra ungene - dette syntes de var kjempe stas!...


...da var det gjort, østlendingen klarte det!... :-)


...måkemat......det falt i god smak, det ble mye skrik og skrål - men helt klart et festmåltid!...


...ikke bare, bare å få med seg en sånn sværing hjem...
Stig og Henrik dro ut for å fiske makrell til hu mor, nå var de lei av alt gnålet mitt - de fikk heldigvis det òg...bare se her...


...mmmm, det blir makrell til middag i morgen - åh, jeg gleder meg!...


...Henrik fikk en liten torsk også - her kysser Herman den... :-)


...1 stk lange, og 1 stk Lasse - drøye 10 kg forskjell på dem... :-)
Lasse var akkurat nydusjet, og lagt - da Stig ringte meg og ba meg komme ned med fotoapp...Lasse og Benjamin hadde vært på stranden med moren til Benjamin, så han trengte en dusj - og det var deilig å legge seg i normal tid...vi skulle til å lese sammen, men Lasse ble gladelig hjemme alene i noen minutter han - da fikk han spille litt på ipoden... :-) ...men, han måtte ut å se på monsterfisken før han sovnet... :-)


...litt av et hode...


...og et gap...
Kristoffer og Fredrik ble med hjem, nettopp for å få fiskehodet som agn til tegnen de setter ut sammen...


...Stig hadde litt av en jobb i kveld med å dele opp fisken, og pakke den...


...det ble mye mat, i tillegg var det jo 9 makrell... :-)


...før alt oppstyret med den store fisken, var Henrik og Stig tauemannskap for disse 3 som lå å drev uten motorkraft - 2 reddende engler med andre ord... :-)

- En begivenhetsrik kveld for store og små, med andre ord - været klarnet opp også...så vi fikk SOL den siste delen av dagen i dag... :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Hei.
Gratulerer så mye til fiskaren, gud bedre meg for et monster. Artig å se hvor mange som kommer når noe skjer....Så nå er fiskemiddager reddet for en stund, hva lager dere av lange da??. Har hørt at den skal være god røkt men ikke vet jeg. Har ikke smakt lange...
Ha en fin dag/ kveld. Hilse guttarboys.
klem

Livet på Møkster sa...

Hei Yvonne!
Vi koste oss med makrell i dag, langen er delt opp, pakket og fryst...vi har hørt at den er best saltet og tørket, jeg er nok litt skeptisk til det...går nok heller for steking/grilling av fillètene, og koking som torsk når det gjelder kotelettene...er visst god til fiskekaker også, så vi får se hva vi finner på!... GOD HELG! klemklem...